Salon Mazicin ikkunat avautuvat Fellmanninkadulta pikkupuiston yli aina Lahdenkadulle saakka. Näissä tiloissa Salon Mazic on toiminut nyt neljä vuotta. Sitä ennen tilat olivat nurkan takana Vapaudenkadulla. Muutto tehtiin pikkuhiljaa. Kun lauantaina oltiin vielä retkiolosuhteissa Vapaudenkadulla, niin jo seuraavana maanantaina 1.2.2010 ovet avattiin nykyisissä tiloissa.

Yrittäjä Tiina Sohlberg sai itse töitä Mazicista ollessaan vielä koulussa. Eikä Tiina ole ainoa – hyvät saavat aina töitä suoraan koulunkin penkiltä. Jopa satojen kampaamoiden Lahdessa. Tiinalla on ollut vuosien saatossa 60 harjoittelijaa/opiskelijaa ja niitä on aina kierrossa. Nytkin Mazicissä on harjoittelussa Noora. Töitä ja asiakaspalvelua oppii tekemällä oikeita töitä ja Tiinan asenne on varmasti jokaiselle harjoittelijalle hyvä esimerkki. Nooraa oli varoiteltu Tiinasta, mutta Noora kokee oppineensa ja saaneensa huikean määrän kokemusta ja varmuutta osaamiseensa.

Tiina tuomaroi myös Taitaja2014-messuilla parturi-kampaajaopiskelijoita.

Mikä sopii kenellekin

Salon Mazicin kanta-asiakas Meku istuu Tiinan tuolissa, väri päässä. Maziciin Meku löysi tiensä vanhemman tyttärensä kautta. Mekun tytär ja Tiina ovat vanhoja koulukavereita. Mekulle ja Tiinalle yhteisiä vuosia tulee täyteen kohta jo 15 eikä Meku ole ajatellut vaihtaa kampaajaa. Tai no kerran Tiinan ollessa lomalla Meku kävi toisella kampaajalla. Mazicin Sirpalla.

Pelkkä yrittäjänä oleminen ei riitä, ammatissa pitää kokoajan kehittyä ja kehittää uusia juttuja. Tiina suorittaa itse parturi-kampaajamestarin tutkintoa. Malleiksi on pitänyt metsästää parrakkaita miehiä ja miehiä, joita kiinnostaisi permanentti. Mestarinpaperit pitäisi saada marraskuussa. Salon Mazicissä on myös keksitty pitää pienryhmille erilaisia kampausiltoja, joissa opetetaan miten kotona itse voi omia hiuksia laittaa.

Yhtenä esimerkkinä eteenpäin menemisestä ja itsensä kehittämisestä voidaan pitää Salon Mazicin laajentumista. Alussa oli vain kaksi naista. Kun töitä aina oli, niin laajennuttiin ensin vähän ja sitten taas vähän. Tiinakin yllättyi, että muista laajentuminen oli hyvä idea. Ja sitä se on ollut.

Mekustakin nykyiset tilat ovat ihanat ja pienet yksityiskohdat, kuten Tiinan kummitädin vanha diplomi tuovat lisäväriä. Diplomin ja peilien kehystykset on tehty korttelin toisella puolella Lahden Taide-Kehyksessä (Rauhankatu 18). Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on tärkeää – samaan hiileen tulee puhaltaa.

Salon Mazicin hyllyissä on suomalaisen KC Professionalin tuotesarjoja. Ekotuotteisiin Tiina ei itse ole lähtenyt mukaan ja myöntää, ettei ala ole se ympäristöystävällisin. Siksipä Salon Mazic kierrättää tunnollisesti kaiken mahdollisen ja kannattaa suomalaisia tuotteita. Sisustuksessa suositaan myös kierrätystä.

Tiina on Mekun mielestä ihanan suora ja kertoo kyllä onko kuparinpunainen hyvä väri päähän vai ei. “Se on vain osoitus Tiinan ammattitaidosta”, Meku sanoo ja nauraa ettei kuparinpunaista ole vielä laitettu.

Nyt on arkiaamupäivä. Pahin suma on jo takana. Maanantaisin tehdään paljon varauksia (kyseisellä viikolla 46 henkilökunnan tekemää varausta ja 11 asiakkaiden netin kautta tekemää sekä 4 ovesta kävellyttä). Varausjärjestelmän tulo on yllättänyt Tiinan – sen kautta tulee ilahduttavan paljon uusia asiakkaita joka viikko. Nettivarausta on helppo käyttää juuri silloin, kun vaimo illalla kommentoi pehkoa tai tulee katsoneeksi peiliin.

Arkiaamut ja -illat ovat lauantain lisäksi suosittuja. Vinkkinä: arkisin keskipäivällä on paremmat mahdollisuudet saada heti aikoja. 

Yritys: Salon Mazic, parturi-kampaamo
Yrittäjä: Tiina Sohlberg, hiusmuotoilija
Yrittäjänä: 1.7.2014 15 vuotta
Nykyisissä tiloissa: 1.2.2010 alkaen
Henkilökuntaa: 6 kampaajaa (1 äitiyslomalla), 1 kynsiteknikko, 1 meikki- ja kynsivirtuoosi
Harjoittelijoita: Aina kierrossa, vuosien saatossa ollut noin 60
Kampaamoja Lahdessa: noin 250 kpl.

ark. 9 – 17
la 9 – 14
ja sopimuksen mukaan

Fellmanninkatu 1
15110 Lahti
03 782 2525

www.salonmazic.fi (ajanvaraus myös netissä)

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Salon-Mazic/187225367965265?fref=ts

Kuvat: Hanna Kopra & Salon Mazic

Vastaa