Työhaastatteluun pääsy on pitkälti kiinni hyvän ja erottuvan työhakemuksen tekemisestä. Suuretkaan meriitit ja pitkä työkokemus eivät takaa menestystä, jos hakemus on tehty ”vähän sinnepäin”. Käytä hakemukseesi aikaa, ja tee se aina tarkasti kyseiseen työpaikkaan räätälöidysti. Kerro rehellisesti itsestäsi sekä osaamisestasi, painottaen kuitenkin vahvuuksiasi erityisesti kyseiseen paikkaan vaadittavissa osa-alueissa. Vältä yleisimpiä fraaseja sekä käytetyimpiä litanioita, kuten ”olen iloinen, ulospäin suuntautunut ja tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa”. Nämä ovat työnantajalle pelkkää sananhelinää, eikä niillä ole mitään vaikutusta hakemuksessasi – ainakaan positiivisesti.

Rekrytoijat saavat kymmeniä, ellei satojakin hakemuksia avointa paikkaa kohden, joten massasta erottuminen on tärkeää. Ole itsevarma ja tuo esille, miksi juuri sinä olisit hyvä kyseiseen paikkaan. Unohda turha nöyryys ja vaatimattomuus. Jos itse uskot, että pärjäisit työssä ja sinulta löytyy tarvittavaa osaamista, kirjoita se reilusti hakemukseen. Itsevarmuus näkyy myös hakemusta luettaessa.

Tärkeä seikka hakemusta laadittaessa on myös ulkoasu. Tätä ei moni tule miettineeksi, mutta rekrytoijan silmissä tämä on yksi tärkeimmistä asioista. Hakemuksen ulko- sekä kieliasu kertovat yllättävän paljon hakijasta ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota. Rekrytoijan saadessa sata hakemusta, pitää niitä karsia aluksi raa’allakin kädellä. Tällöin hakemuksen hylkäämisen perusteena voi useinkin olla huono ja puutteellinen kieliasu. Huolimattomuusvirheet kielivät siitä, ettet ole viitsinyt nähdä edes sen verran vaivaa, että lukisit hakemuksesi läpi. Miksi palkkaisin sellaisen hakijan töihin? Jos siis itse olet epävarma oikeinkirjoituksestasi, anna jonkun toisen tarkastaa hakemuksesi ennen sen lähettämistä.

Työhakemukseen ei ole yhtä oikeaa kaavaa. Hakemuksen tyyli ja virallisuus riippuvat haettavasta työtehtävästä ja sen vastuullisuudesta. Tee hakemus kuitenkin aina asiallisesti ja kunnioittaen toista osapuolta. Kirjoitustyylisi kertoo sinusta paljon ja oman persoonan tuominen julki ei ole kiellettyä. Tärkeintä on saada rekrytoija kiinnostumaan ja uskomaan osaamiseesi sen verran, että haastattelukutsu pirahtaa puhelimeesi.

Kukaan ei odota sinun olevan täydellinen ja osaavan kaikkea heti uuden työn alkaessa. Tärkeintä ovat motivaatio sekä asenne!

Matroona Backman
Kirjoittaja on työskennellyt henkilöstöneuvottelijana ja lukenut lukuisia työhakemuksia.

Vastaa