Outi Lyte ja Tuula Turunen ovat siskokset, innostuksen ja toiminnan tehokaksikko, joka johtaa Lahden Rautatienkadulla kauneusalan perheyritystä. bm DaySpa tarjoaa parturi-kampaamo-, kosmetologi- ja kylpyläpalveluita sekä alan tuotteiden maahantuontia. Eipä uskoisi mitä kaikkea Rautatien- ja Vuorikadun kulmaan kätkeytyykään! Yläkerrassa on kynsistudio ja kampaamotilat, alempana hierontaa ja muuta hemmottelua tarjoavat tilat sekä toimisto- ja varastotiloja. Uutuutena on siskosten entiseen toimistotilaan remontoitu OPI NonStop -hoitolatila sisäpihan puolella.

Ideat eivät tältä porukalta lopu!

Viirit odottavat vielä käytävällä lauantaita.
Viirit odottavat vielä käytävällä lauantaita.

Hyvä niin. Think BIG, sanoi Mato Valtonenkin. Outi ja Tuula ovat sisäistäneet sen jo aikaa sitten. Siskokset olivat mm. Pokko Lemminkäisen keskustaisännyyden aikana järjestämässä muotinäytöstä, jonka alusvaateosuuden moni ehkä muistaakin.

Siskosten innostus tarttuu. Hyvänä esimerkkinä toimii Rautatienkadun kauppiaiden tempaus maaliskuussa ensimmäisen kerran toteuttama Rautsikka Shops-tempaus. Ideahan lähti siitä, että siskosten ystävä, meikkitaiteilija Lalli Savolainen ehdotti että hän voisi tulla esittelemään uutta vaatemallistoa Lahteen bm DaySpan tiloihin. ”Mietittiin siinä sitten, että eikö samalla voisi olla vähän isommin jotain”, Outi kertoo. Eikä aikaakaan, Lahden Keskustaeheytyksellä oli Rautatienkadulla liuta uusia jäseniä ja tapahtuman viirit tilattuina. Maaliskuussa pidetty Rautsikka Shops -tapahtuma toi paljon ihmisiä sisään – tekemään etenkin varauksia hoitoihin.

Outi painottaakin yrittäjien välisen yhteistyön voimaa ja tärkeyttä. Puhutaan liikaa ”näistä ajoista”, eikä kukaan tee asialle mitään. Jotain pitää tehdä, tuleen ei voi jäädä makaamaan. Tämä vuosi näyttää jo hiukan viime vuotta paremmalta. Valoa siis on tunnelin päässä, eikä se ole suinkaan kevätaurinko mikä siellä paistaa. Mutta etenkin suurten kauppojen sisäänostoissa nk. Nämä Ajat näkyvät. Myynti on laskenut reippaasti. Kuluttaja puolella moni säästää kauneudenhoitopalveluissa. Toisaalta moni karsii lomamatkoja ja kompensoi niitä hankkimalla kotona paikallisia kauneudenhoitopalveluita.

Pitää uusiutua ajan mukana, miettiä mitä kaikkea voisi tarjota asiakkaille. Täytyy olla hyvää asiakaspalvelua ja siinä saisimme Outin mielestä suomalaisina vähän tsempata. Seikka, mikä kuulema korostuu erityisesti kynsi- ja jalkahoitotyössä. ”Maahanmuuttajataustaisilla harjoittelijoilla on erilainen kokemus ja asennoituminen asiakaspalvelutilanteisiin esim. kynsi-ja jalkahoidoissa”, Outi myöntää. Hän korostaa ettei myyntityökään ole inhaa tuputtamista, vaan asiantuntemusta. ”Jos esim. kampaaja haluaa pestä asiakkaan hiukset vaikkapa hiuksia ravitsevalla shampoota, niin siitä on kyllä hyvä kertoa asiakkaalle itselleenkin – muutenhan asiakas ei voi tietää mitä hän voisi kotona käyttää, jos hänelle ei niistä kerrota”, Outi sanoo.

Outi allekirjoittaa väitteen, että kampaamo- ja kauneusalojen kouluista mennään liian helpolla suoraan kortistoon. Outi sanoo ettei se ole välttämättä opiskelijoiden vika. ”Heiltä uupuu kokonaan kauneusalan raju realismi. Kukaan ei kerro näille nuorille ettei heistä monikaan pääse palkkalistoille, vaan heidän tulee alkaa yrittäjiksi. Koulujen pitäisi opettaa miten toiminimi perustetaan ja mikä on liiketoimintasuunnitelma – kertoa miksi nämä asiat ovat niin tärkeitä. Ei toiminimi ole mikään mörkö!”, Outi painottaa.

Kun asiakaskunta kiertää noin 3-4 viikon syklissä, niin jos vaikka kolme kampaamoalan yrittäjää tai kosmetologia lyö hynttyyt yhteen, bisnestä on helpompi pyörittää”, Outi sanoo ja jatkaa miten järkevää olisi verkostautua jo opiskeluaikana; kahdella kädellä kun ei kerkeä tekemään kuin yhden ihmisen työt päivässä. Kiinteitä kuluja kannattaisi jakaa useamman kanssa ja lomaakin voisi pitää paremmalla mielellä. ”Mitä niitä tuoleja tyhjinä seisottaa!”, napauttaa Outi.

bmDaySpa_katu
Vuorikadun ja Rautatienkadun risteys kätkee sisäänsä paljon hemmottelua ja kauneutta.

Kahden kerroksen väkeä

bm DaySpan alakerrasta lähtee kynsilakkoja, irtoripsiä, hiuslisäkkeitä, rusketustuotteita, meikkejä, hiusvärejä ja muita hiustuotteita ympäri Suomea. Helsingin Stockmannilla toimii yrityksen OPI NailBar. Kaikkea johdetaan Lahden toimipisteen maahantuonnin tiloista sisäpihalta.

Myyntityö, henkilökunnan koulutus sekä erilaiset tapahtumat työllistävät yrittäjäsisaruksia, joilta kokonaisuuden hallinta vaatii hyvää asennetta ja reipasta mieltä, sitä kun on muutakin arkea pyöritettävänä.

Vuosien työ ei ole mennyt hukkaan, bm DaySpan asiakaskuntaan kuuluu paljon myös mm. helsinkiläisiä. Polttari- ja työpaikkaporukatkin ovat löytäneet bmDaySpan. Lahden hintatasokin merkitsee jotain, mutta ei kukaan tule Kouvolastakaan yksin hinnan takia. bmDaySpan specialtuotteisiin kuuluu mm. hääpaketit, jossa budjetin mukaan tehdään kaasojen, äitien ja sulhasen huollot. Häähuoneessa voi rauhassa laittautua ja jättää tavarat juhlan ajaksi hoitolan tiloihin. Tarjolla on myös pikkuprinsessoille hemmottelupaketteja.


Omille asiakkailleen Outi ja Tuula suosittelevat muitakin lahtelaisia palveluja. Erilaisia teemapaketteja onkin ideamyllyssä. Nyt esim. Rautsikan yritykset ja Janne Viitamies Keskustaeheytyksestä (www.lahticity.fi) yhdessä tulevat olemaan näkyvästi tukemassa koko Lahden keskustan yrittäjiä ja heidän yhteistyötään erilaisten tapahtumien kautta, Outi uskoo. Rautsikka Shops -tempaus uusitaan tulevana lauantaina ja silloin vietetään monessa liikkeessäkin ravintolapäivää.

bm Day Spa 

kauneusalan palvelut ja tukkumyynti
Yrittäjät: Outi Lyte & Tuula Turunen (perheyritys)
Yrittäjänä: vuodesta 1997
Nykyisissä tiloissa: noin 9 vuotta
Henkilökuntaa: Helsingin OPI NailBar-pisteet mukaan lukien noin 25
harjoittelijoita: Aina kierrossa

Rautatienkatu 16, 15140 Lahti
Puhelinnumero: Puh. 010 778 7282
info@bminternational.fi

arkisin 9-18
lauantaisin (8)9-14

www.bminternational.fi
verkkokauppa: www.kauneudenkauppa.fi 
Facebookissa: https://www.facebook.com/bmdayspa/info
Kuvat: Anna Rautio

Vastaa