Elektroninen urheilu on ottanut parin viime viikon aikana jättiaskelia eteenpäin pelaajien harjoittelumahdollisuuksien ja yleisen näkyvyyden puolesta. Muutokset ovat kuitenkin herättäneet myös vastustusta ja ihmetystä.

Yle ottaa Suomen suurimman tapahtuman ohjelmistoonsa

Yle teki pari viikkoa sitten Suomessa historiaa julkistamalla elokuun alun ohjelmistoaan. Yle aikoo ensimmäisenä Suomessa tehdä pitkän livelähetyksen elektronisen urheilun tapahtumasta, joka itsessään on jo suuri asia. Lisää herkkua on luvassa, sillä pelit tulevat suoraan Helsingistä, jossa järjestetään Suomen suurin pelitapahtuma Assembly. Näytettävä finaali on selostettu suomeksi.

Yle on kiinnostunut elektronisesta urheilusta, sillä peliala on ollut pitkään massiivisessa kasvussa ja seuraajia on myös tullut paljon. TV2:n ohjelmapäällikkö odottaakin mielenkiinnolla kuinka paljon katsojia ja millaisen vastaanoton televisiointi saa. Ylen veto on saanut enimmäkseen positiivisen vastaanoton, mutta soraääniä on myös kuulunut. Eniten kritisoidaan sitä, että Yle käyttää rahojaan tapahtumaan, joka ei ole suuren yleisön suosiossa. Täytyy kuitenkin muistaa, että Ylen on tarkoitus tarjota kaikenlaista ohjelmaa mahdollisimman laajassa skaalassa. Elektronisesta urheilusta voi nauttia samoin kuin esimerkiksi jalkapallosta. Vaikka et itse harrastaisikaan lajia, osaat arvostaa taitavien pelaajien taidonnäytteitä.

Suorana TV2:lta näytetään Counter Striken finaali, joka tullaan pelaamaan lauantaina 2.8.2014 kello 22.05. Tämän lisäksi eri pelejä on mahdollista seurata suomeksi selostettuna Yle Areenasta heti Assemblyn alkaessa 31.7.2014.

Vain pelaajille suunnattu ”joukkuetalo” avataan Vantaalle

Suomen elektronisen urheilun liitto on ilmoittanut, että he avaavat Pelaajatalon Vantaalle. Pelaajatalon konsepti tulee maailmalta ja on todella yleinen esimerkiksi Aasiassa. Tällöin joukkue maksaa pelaajien asumisen saman katon alla, jotta joukkue pystyy harjoittelemaan tehokkaasti ja nivoutuu tiiviiksi kokonaisuudeksi.

Pelaajatalo-projektin on tarkoitus toteuttaa kaksi asiaa. Ensinnäkin sen on tarkoitus tukea ja nostaa suomalaisen elektronisen urheilun tasoa ja mahdollistaa harjoitteluun keskittyminen talossa asuvalle joukkueelle. Toinen tarkoitus on mahdollistaa erilaiset tutkimukset, joilla kartoitetaan kilpapelaamiseen liittyviä ilmiöitä ja piirteitä.

Projekti on merkittävä, sillä aiemmin suomalaisia joukkueita on tuettu yleisellä tasolla todella vähän, koska tämä kilpailunsektori ei ole saanut meillä vielä suurta huomiota. Yhdessä kuitenkin Ylen televisioinnin päänavauksen kanssa kehitys on huomattavan positiivista.

Kuva: Aleksi Kinnunen

Vastaa