Puolustusvoimien varusmiessoittokunta räjäyttää kotimaisen sotilasmusiikkihistorian, kun se lähtee  Brothers in Arms -rock-kiertueelle Timo Kotipellon kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sotilassoittokunta tekee raskaan rockin kiertueen maailman kärkiartistin kanssa.

Kiertueen ohjelmisto koostuu klassisen rockin helmistä, kuten Rainbow’n, Deep Purplen, Procol Harumin, Gary Mooren ja Stratovariuksen tuotannosta.

Musiikille omintakeiset leimat lyövät rockbändille, sinfoniselle puhallinorkesterille sekä jousistolle tehdyt ainutlaatuiset sovitukset. Yhteensä lavalla musisoi liki 70 soittajaa.

Kiertueen valovoimaisena solistina toimii Stratovariuksesta tuttu Timo Kotipelto. Hänen lisäksi solisteina kuullaan lahjakas joukko soittokunnan omia vokalisteja. Kotipelto odottaa paljon elokuun kiertueelta.

– En ole tainnut koskaan olla näin suuren kokoonpanon solistina, artisti taustoittaa.

Brothers in Arms vakuutti laulajan heti. Hän kertoo kuulleensa paljon hyvää Varusmiessoittokunnan soittajista, ja muun muassa Stratovariuksen biiseistä ja rockin klassikoista koostuva ohjelmisto miellyttää
häntä suuresti. Lisäksi rockmies kertoo äänensä oleva parempi kuin vuosiin.

Kiertueen tuottaja sekä toinen kapellimestari, yliluutnantti Tommi Suutarinen pitää kiertuetta historiallisena.

– Tällaista kiertuetta ei ole tehty Puolustusvoimissa koskaan aikaisemmin. Hard rockin ja klassisten instrumenttien yhdistäminen on haastavaa mutta musiikillisesti kiinnostavaa, hän luonnehtii.

Suutarisen lisäksi suurta, liki 70-henkistä orkesteria johtaa musiikkiyliluutnantti Tero Haikala.

Lipun hinta on 20 euroa. Opiskelijat pääsevät konserttiin 10:llä eurolla.

Kiertueen aikataulu

Maanantai, 25. elokuuta Sibeliustalo, Lahti, kello 19
Tiistai, 26. elokuuta Verkatehdas, Hämeenlinna, kello 19
Keskiviikko, 27. elokuuta Kulttuuritalo, Helsinki, kello 19
Torstai, 28. elokuuta Musiikkikeskus, Kuopio, kello 19

brothers_in_arms

Vastaa