Toista kertaa järjestettävä Lahti Block Party täyttää Rautatienkadun kävelykatualeen kulttuurilla 16.8. klo 16-22. Kaupunkilaiset voivat tukea vapaaehtoisvoimin syntyvää tapahtumaa yhteisörahoituksen avulla.

Lahti Block Party eli korttelijuhla järjestettiin edelliskerran vuonna 2012. Tänä vuonna tapahtuma tekee paluun ja erityisteemana on eettinen ruokakulttuuri. Yleisö pääsee tutustumaan muun muassa raaka- ja luomukasvisruokaan. Lisäksi luvassa on katutaidetta ja monipuolista musiikkia eri genreistä.

Tapahtuma tuotetaan vapaaehtoisvoimin. Taustalla on joukko lahtelaisia, jotka haluavat olla mukana luomassa uudenlaista yhteisöllistä kaupunkikulttuuria.

Tapahtuman rahoitus koostuu apurahoista, yritystuesta sekä yhteisörahoituksesta. Yhteisörahoitusta kerätään Mesenaatti.me –sivun kautta vielä 27.7. asti ja tavoitteena on saada kokoon vähintään 1500 euroa. Tapahtumaa pääsee tukemaan jo 15 eurolla, jota vastaan saa Lahti Block Party –kangaskassin.

– Se on monelle pieni summa, mutta me saadaan ihan älyttömän paljon aikaiseksi jos minimisumma täyttyy, kertoo Lahti Block Partyn tuottaja Iiris Rautiainen.

Yhteisörahoituksella pyritään kattamaan tuotannollisia kuluja, joiden hoitaminen olisi Rautiaisen mukaan muuten lähes mahdotonta. Menoja syntyy muun muassa lupamaksuista, tapahtumapaikan vuokrasta sekä esiintyjien matkakuluista.

– Yhteisörahoituksen tarkoituksena on myös saada aktivoitua kaupunkilaisia. Näin jokainen voi olla mukana tekemässä tapahtumaa, Rautiainen toteaa.

Tapahtuman ohjelma julkaistaan kesällä 2014.

Yhteisörahoitukseen voi osallistua Mesenaatti.me -sivulla.

Facebook: https://www.facebook.com/lahtiblockparty

 

Vastaa