Poppia, rokkia ja punkkia – lahtelainen All Of This yhdistelee musiikissaan kaikkea tätä. Taidelauantaina bändi esiintyy akustisesti Lanunaukion Kulttuuriareenalla.

Tuore punkkitrio sai alkunsa vuodenvaihteen tienoilla. Rumpali Jukka Murtoniemi ja kitaristi-laulaja Ville Andström soittivat ensin kahdestaan, kunnes yhtye vahvistui basson varteen tarttuneella Janne Kempillä. Aikaisemmin Kempin soittimena oli toiminut kitara.

– Aloitin käytännössä tätä bändiä varten soittamaan bassoa. On tämä vähän erilaista, mutta ihan kivaa, hän myöntää.

Myös Andström päätyi kitaristiksi parin mutkan kautta. Hän aloitti pianon soittamisen 10-vuotiaana, mutta yläasteen musiikkiluokalla bändisoittimet alkoivat kiinnostaa enemmän ja vähitellen kitara vakiinnutti asemansa. Ainoastaan Murtoniemi on viihtynyt koko ikänsä saman instrumentin parissa. Rummut tulivat mukaan jo nuorella iällä.

– Se on vaan lähellä omaa sydäntä. Äiskä kertoi, että hakkasin pienempänäkin aina jotain kattiloita.

Nyt kolmikko on löytänyt omat tonttinsa ja aika kuluu keikkaillessa sekä uuden materiaalin työstämisessä. Biisien tekeminen alkaa yleensä kotona ja syntyneet ideat tuodaan bändikämpälle hiottavaksi.

– Jollain on aina alustava runko, jota sitten muokataan sopivaksi, Murtoniemi kertoo.

Esimakua tulevasta saa Taidelauantaina, kun All Of This esiintyy Lanunaukion kulttuuriareenalla.

– Vedetään luultavimmin akustinen keikka. Siinä soitellaan vähän uusia biisejä, pari coveria ja jotain vanhempaakin, Andström lupailee.

Oma kylä raikaamaan

Lahtelaistrio on ehtinyt edellisten bändiprojektien tiimoilta keikkailla muuallakin Suomessa. Tällä kertaa suunnitelmissa on Andströmin mukaan ottaa ensin kotikaupunki kunnolla haltuun.

– Lähdetään ihan pienestä liikkeelle. Ensin saa oman kylän raikaamaan, ennen kuin yrittää muualle.

Tällä hetkellä Lahtea kuitenkin vaivaa keikkapaikkojen ja treenikämppien vähyys.

– Meillä oli ensimmäinen kämppä vanhan huoltorakennuksen yläkerrassa, johon mentiin paloportaita pitkin. Keikkakamoja roudatessa oli yli 10 metriä pudotusta ja ristikkoportaiden läpi näki maahan, Murtoniemi muistelee.

Harjoitustilojen lisäksi myös erilaisia tapahtumia saisi olla enemmän, jotta bändit ja kuuntelijat voisivat löytää toisensa helpommin.

Taidelauantaina All Of This toivookin kiinnittävänsä mahdollisimman monen ohikulkijan huomion. Rentoa punk-rokkia pidetään yleensä nuorempien ihmisten musiikkina, mutta keikoilla innokkaita kuuntelijoita on löytynyt myös yli viisikymppisistä.

– Luulisi, että vanhemmat ihmiset vaan pitelee korviaan, mutta yleensä nekin kuuntelee mielellään.

All Of This esiintyy Taidelauantaina 6.9.

Klo 17:30
Lanunaukion Kulttuuriareena

Vastaa