Vieraspelimatkalle Lohjalle Panthers sai kasaan kauden pienimmän rosterin, mukaan Lahdesta lähti 20 pelaajaa. Onneksi muutama loukkaantumisista parantuminen tarkoitti varsinkin hyökkäyksen puolella sitä, että pelaajat pystyivät pelaamaan omilla pelipaikoillaan. Ennakkoon varsinkin hyökkäyksen osattiin siis odottaa jatkavan samalla kehityksen tiellä mitä oltiin jo kahdessa edeltävässä pelissä nähty. Hyökkäys on alkanut löytämään itsensä kauden edetessä ja onnistunut tekemään pitkiä draiveja, Lohjaa vastaan valmennus asettekin tavoitteeksi pallon kontrolloinnin ja lohjalaisten väsyttämisen nopeilla peleillä.

Lohja oli saanut jalkeille jo tutuksi tulleen 18 pelaajaa. Lohjan edeltävä ottelu sarjajohtaja East City Giantsia vastaan kuitenkin osoitti Lionsin kehittyneen alkukaudesta huomattavasti, joten Panthersissa osattiin odottaa tiukkaa kamppailua jokaisesta jaardista.

Ennakkoasetelmat osuivatkin täysin oikeaan, ottelusta tuli todella upea taistelu pisteistä! Läpi ottelun Panthersin onnistui liikuttamaan palloa erittäin tehokkaasti; Panthersin hyökkäys eteni pelin aikana noin 250-300 jaardia, mutta Lionsin redzone-puolustus oli tällä kertaa rautaa pysäyttäen Panthersin ainakin neljästi alle 25 jaardin päähän maalista.

Ensimmäinen puoliaika

Panthers voitti kolikonheiton ja päätti ottaa pallon itselleen, #20 RB Henri Kaukoranta palautti pallon 30 jaardin viivalle. Panthersin onnistui saamaan hyökkäys heti rullaamaan varsin tehokkaasti ja marssikin todella nopeasti lähelle Lohjan maalia. Ottelua oli pelattu vain muutama minuutti kun QB #17 Eemi Huhtinen löysi vasemmalta maalialueen kulmasta hienosti vapaaksi päässeen uransa avausmaalin tehneen rookie-pelaaja #81 Janus Poralin! Lisäpisteyritys pelattiin, mutta Lohjan puolustus esti kovalla paineella yrityksen.

Panthersin maalin jälkeen molemmat puolustukset pitivät hienosti pintansa ja pakottivat vastustajan punttaamaan. Lohja ei lannistunut Panthersin nopeasta maalista, vaan tasoitti ottelun juoksupelillä. Maalin alusti hieno heittopeli tight endille “out ´n up”-kuviolla. Maali syntyi noin 20 jaardin juoksupelillä, jossa Lohjan running back murti useampia taklauksia. Lisäpiste potkaistiin ohitse vasemmalta, joten tilanne 6-6 ja peli alkaa tavallaan alusta!

Toisella quarterilla molempien joukkueiden puolustukset pelasivat hyvää peliä; Panthersin onnistui pakottamaan Lohja useisiin 3&out tilanteisiin. Panthersin hyökkäys rullasi erittäin upeasti koko quarterin, mutta aina viime hetkillä Lohjan kokeneet pelaajat nostivat puolustuksensa tasoa estämällä Panthersin maaliaikeet lähellä maaliaan. Panthers sai pallon vielä aivan puoliajan lopussa ja etenikin aivan Lohjan maalialueen tuntumaan; Pelikellossa on aikaa alle minuutti kun Panthers saa uudet yritykset alle 15 jaardin päässä maalista. Ensimmäinen downi tuottaa takapakkia jonkin verran, toisella downilla Panthers pääsee jo muutaman jaardin päähän maalista. Pelikellossa on aikaa 30 sekuntia kun pallo päätetään spaikata aikalisien puuttuessa. Vuorossa siis todella jännittävä 4&goal tilanne, jonka tiedetään olevan puoliajan viimeinen downi. Panthers lähtee koittamaan screenipeliä, jonka kuitenkin Lohja puolustaa jälleen kerran erinomaisesti! Puoliajalle siis tilanteessa 6-6.

Ensimmäinen puoliaika meni miltei täysin pallon ollessa Panthersin hallussa ja hyökkäys piti palloa itsellään. Erän Panthersin puolustaja jopa sanoi, että pääsisipä kohta kentälle. Lohjan puolustus oli kuitenkin selkä seinää vasten todella vahva, eikä siten hienot draivit johtaneet tilastoissa kuin edettyjen jaardien keräämiseen.

Toinen puoliaika

Toisen puoliajan alkuun Lohja saa pallon itselleen, mutta Panthersin hyvin pelannut puolustus näyttää heti kaapin paikan pakottamalla Lohjan kolmen nollille jääneen yrityksen jälkeen punttaamaan. Panthersin hyökkäys saa pallon omalle 25 jaardin viivalle ja heti ensimmäisellä yrityksellä RB #20 Henri Kaukoranta repäisee noin 50 jaardisen juoksupelin Lohjan 25yd kohdille. Epäonnistuneen heittopelin jälkeisellä downilla QB #17 Eemi Huhtinen päättää juosta itse pallon kanssa ja löytää puolustuksesta aukon juosten 25 jaardia maalialueelle! Lisäpisteyritys epäonnistui jälleen Lohjan vahvan puolustamisen ansiosta. Tilanteena siis 6-12!

Panthers näyttää tässä vaiheessa olevan karkaamassa voittoon kun puolustus estää jälleen Lohjan yritykset ja pakottaa taas Lohjan 3&out. Panthers saa pallon erittäin hyviin kenttäasetelmiin Lohjan 31 jaardin viivalle. Panthers onnistuu saamaan uudet yritykset ja jälleen ollaan “redzonella”, Lohja kuitenkin kestää jälleen lähellä omaa maaliansa, eikä piste-ero pääse kasvamaan yhtä maalia isommaksi.

Kolmannen neljänneksen lopussa alkanut Lohjan draivi etenee vakuuttavasti käyttäen trips-muodostelmaa oikealla. Lohja päätti levittää kenttää useammalla receiverillä ja juosta keskeltä. Tämä muutos oli selkeä parannus Lohjan peluuttamiseen valmennukselta, aiemmin juoksupelit pysähtyivät käytännössä aloituslinjaan. Tämä muutos toi tilaa keskelle, jonka Lohja pystyi hyödyntämään juoksuttaen isoja pelaajia keskelle. Hyökkäys ei ollut kaunista, mutta sitäkin tehokkaampaa. Lohjan draivi kesti kolmannen neljänneksen lopusta viimeisen neljänneksen alkupuolelle päättyen touchdowniin. Aiempi Lohjan lisäpiste potkaistiin, mutta tällä kertaa se pelattiin. Lohja onnistui lisäpisteyrityksessä, joten tilanne 14-12 Lohjalle.

Panthes saa pallon takaisin itselleen ja jatkaa koko pelin hyvin rullanneella hyökkäyksellä. DB/WR #43 Lassi Lääveri ottaa upean kopin ja Panthers etenee jälleen Lohjan alueelle 35 jaardin paikkeille. Mutta jälleen kerran Lohjan puolustus tiivistyy lähempänä omaa maaliaan ja estävät Panthesin yritykset päästä johtoon.

Viimeisen neljänneksen loppua kohden Panthersin ajaessa tiukasti Lohjaa takaa. Ottelun loppupuolella näyttää, että Lohja pystyisi juoksemaan kellon loppuun, mutta Panthersin onnistuu pysäyttää Lohja kahden minuutin varoituksen kohdalla. Panthers saa pallon itselleen kun peliaikaa on jäljellä 1.58. Panthers pystyy etenemään Lohjan kenttäpuoliskolle, mutta sitten tapahtuu hyvin pelanneella pelinrakentaja Eemi Huhtisella pieni “rookie-virhe” ja hän heittää pallon liian matalana. Lohjan lineback poimii pallon ilmasta itselleen ja ottelu on päättynyt. Lohja voittaa ottelun numeroin 14-12 hienon taistelun jälkeen.

Jälkitunnelmat

Ottelu oli Panthersin osalta kauden kokonaisin suoritus, vaikka viimeistely ontuikin. Panthers onnistui liikuttamaan palloa todella tehokkaasti läpi ottelun varsin laajalla pelivalikoimalla. Harmittavasti muutama pitkä heitto karkasi juuri ja juuri vapaaksi päässeen laitahyökkääjän sormien ylitse. Juoksupeli oli tehokasta etenemisvastuun jakaantuessa hienosti useammalle pelaajalle, hyökkäyslinja on parantanut peliään todella paljon kauden alkuvaiheista. On tietenkin aivan selvää, että näinkin monen rookien kanssa pelattaessa asiat ottavat aikansa. Lohjaa vastaan kahdesta kymmenestä pelaajasta kahdeksan pelaa ensimmäistä kauttaan.

Valmennus oli todella tyytyväinen ottelussa useampaankin asiaan kuten pallokontrolliin, mutta tietysti kerättyjen jaardien muuttaminen pisteiksi jäi harmittamaan. Viimeisessä kolmessa pelissä Panthersin akilleen kantapääksi on tosiaan muodostunut hyvän draivin ylläpitäminen; Mikkeliä ja East City Giantsia vastaan Panthersilla oli tilaisuutensa kääntää peli itselleen, mutta siinä vaiheessa on uupunut tavallaan se yhdelle lisävaihteelle laittaminen ja vastustaja on päässyt karkuun. Lohjaa vastaan Panthers kyllä selkeästi hallitsi ottelua kentällä, mutta tulostaulu ratkaisee ja siinä Lohja oli tällä kertaa parempi. Panthers ei onnistunut rikkomaan vahvasti pelanneen Lohjan maalialue-puolustusta ja siten pisteet ansaitusti jäivät Lionsin taskuun.

Ottelu oli kokonaisuutena kuitenkin erittäin hieno! Puitteet olivat mitä hienoimmat, ottelu oli puhdas ja jokaisesta jaardista taisteltiin todella kovaa! Vaikka meillä jäikin tappio käteen ottelusta, oli kuitenkin hienoa nähdä pelaajien nauttivan pelaamisesta. Panthers on mennyt, ja menee jatkuvasti, eteenpäin. Rookiepelaajat ovat päässeet hienosti lajiin sisään ja heiltä voikin odottaa kauden viimeisessä pelissä lisää hyviä suorituksia puhumattakaan ensi kaudesta!

Seuran puheenjohtajana haluan kiittää Lohjaa hienosta pelistä, tätä jenkkifutis on parhaimmillaan! Hienon taistelun jälkeen tappiokaan ei tunnu aivan niin pahalta kuin yleensä, lisäksi on hienoa että Lohja onnistui saamaan seuran jatkuvuuden kannalta tärkeän voiton. Toivottavasti tavataan ensi kaudella uudestaan!

Teksti: Jan Reiners / Päijät-Häme Panthers

Vastaa