Lahden kaupunki ja Lahden Yrittäjät ovat luoneet yhdessä verkkotyökalun nuorten työllistämisen avuksi. Matkalla duuniin! -palvelu on ainutlaatuinen Suomessa.

Palvelussa lahtelaiset nuoret ja yritykset kohtaavat harjoittelupaikan, oppisopimuksen tai työpaikan merkeissä. Nuoret voivat kaupungin nuorisopalvelujen työhönvalmentajien avustuksella luoda palveluun omia työnhakuilmoituksia ja yritykset voivat ilmoittaa omista vapaista paikoistaan. Maksuton palvelu on suunnattu lahtelaisille työttömille 17-29 -vuotiaille nuorille sekä Lahden ja Nastolan Yrittäjien jäsenyrityksille.

– Nuoret ovat meidän tulevaisuuden työvoimaa, joten Lahden Yrittäjien oli helppo lähteä mukaan. Palvelu tarjoaa yrityksille erilaisia vaihtoehtoja tukea nuoria heidän työelämänsä alkutaipaleella, toteaa puheenjohtaja Kari Helokivi.

Lahtipaketti tukee työllistämistä

Hämeen TE-toimisto, Lahden kaupunki ja Lahden Yrittäjät ry ovat yhdessä kehittäneet yrityksille uuden tavan hakea taloudellista tukea nuoren palkkaamiseen. Yhdellä hakemuspaketilla voi nyt hakea sekä valtion palkkatuen että Lahden kaupungin työllistämistuen nuoren lahtelaisen työsuhteeseen tai oppisopimukseen. Tuet ovat yhteensä 50 % palkkauskustannuksista ja päätökset molemmista tuista tulevat kerralla.

Lahtipakettiin kuuluvat myös valmentajien palvelut mukaan lukien avustaminen hakemuspaketin täyttämisessä. Lahtipaketti 2015 on toistaiseksi tarjolla vain Lahden ja Nastolan Yrittäjät ry:n jäsenyrityksille Matkalla duuniin! –palvelun kautta.

Työpaikoille tarvetta

Nuorten työ- ja harjoittelupaikoille on tarvetta. Tammikuussa Lahdessa oli alle 25-vuotiaita työttömiä vajaat 1 400. Nuoria oli työttömänä 122 enemmän kuin vuotta aiemmin. Vastavalmistuneita 25-29-vuotiaita työttömiä päijäthämäläisiä oli tammikuussa 136.

– Nuorten työllistämisessä on syntynyt hienoa alueellista yhteistyötä kaupungin, työvoimaviranomaisten, oppilaitosten ja yrittäjien kesken. Matkalla duuniin! on ainutlaatuinen palvelu, sillä siinä työhönvalmentajat palvelevat sekä yrityksiä että nuoria, kuvailee yritysyhteistyökoordinaattori Vesa Nykänen Lahden kaupungin nuorisopalveluista.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan nuorten työllistymismahdollisuuksiin panostaminen on tulevaisuuden kannalta tärkeintä, mitä voimme tehdä.

– On erinomaista, että Lahden Yrittäjät on yhdessä työhallinnon ja kaupungin kanssa ennakkoluulottomasti tarttunut nuorten työllistämiseen. Tämä hanke on kaikkein vaikuttavinta, tulosta tuottavinta valtion ja kaupungin työllistämisrahojen käyttöä.

Tutustu palveluun: http://matkalladuuniin.fi/

Vastaa