Taitaja 2014 on vuoden suurimpia yleisötapahtumia koko Päijät-Hämeen alueella. Kolmen tapahtumapäivän aikana sadat nuoret mittelevät ammattitaidon SM-kilpailuissa yhteensä 44 lajin muodossa.

Vuosittaiset Taitaja-kilpailut järjestetään nyt toista kertaa Lahdessa. Kyseessä on finaalitapahtuma, johon osallistujat on karsittu ympäri Suomea koulujen sisäisten kilpailuiden ja semifinaalivaiheen avulla. Mestaruuksista pääsevät mittelemään vain joka alan kahdeksan parasta.

Moni finalisti palkataan täältä suoraan työelämään.

Kyseessä on koko messukeskusalueen täyttävä tapahtuma, jonka pelkkä pystyttäminen kesti kaksi viikkoa. Kilpailijoiden lisäksi paikalle saapuu kymmeniä tuhansia kävijöitä ihmettelemään nuorten ammatillista osaamista.

– Meidän tekniikkapäällikkö on tehnyt ihan älyttömän ison työn kaikkien opiskelijoiden ja opettajien kanssa, että ollaan saatu joka ikinen laji tänne, kertoo markkinointiviestinnän assistentti Minna Piipponen.

Tapahtumakokonaisuus saa itsekin Taitaja-kisoissa kilpailleelta Piipposelta kiitosta.

– Konseptina tämä on ihan mahtava. Suomalainen ammatillinen koulutus on vaan niin hieno asia.

Myös yritykset osaavat arvostaa ammatillista koulutusta ja finaalipaikan saaneiden opiskelijoiden osaamista.

– Yhä enemmän työnantajat Suomessa tietää tästä. Moni finalisti palkataan täältä suoraan työelämään, Piipponen tietää.

Taitaja on ennen kaikkea kilpailijoille hieno tilaisuus päästä näyttämään osaamistaan, mutta samalla muodostuu myös ainutlaatuinen yleisötapahtuma. Kolmipäiväisen kilpailun aikana vieraatkin pääsevät lähietäisyydeltä hämmästelemään tulevien huippuammattilaisten osaamista mitä erilaisimpien työtehtävien parissa.

– Sähän olet tosi hyvä, kun pääset kilpailussa tänne asti. Ei tänne lomailemaan tulla, vaan kaikki kilpailijat painaa ihan tosissaan töitä.

Taitaja 2014 jatkuu vielä torstaina 10.4. klo 13 asti. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy

 

 

Vastaa