Ravintola Capo avasi ovensa Vaparilla jo vuonna 1994, mutta paikka koki hiljattain suuria muutoksia Jyrki Sukulan käsittelyssä ja erittäin positiiviseen suuntaan. Sijainti pysyi ennallaan, mutta kaikki muu ruokalistasta ulkoasuun meni uusiksi.

Uusi Capo on täysiverinen burgeripaikka. Menun pohjana on 10,50e maksava Classic Burger -ateria, jota voi halutessaan höystää muutamalla lisätäytteellä. Vaihtoehtoina on myös pulled pork- sekä kasvissyöjille sopiva halloumihampurilainen. Kaikki on lähiruokaa, liha tulee Maatila-Liha Meroselta ja sämpylät Leibomo Limbusta. Hyvä niin, support your local. Liha jauhetaan myös itse paikanpäällä.

Yksinkertainen lista on oikeastaan ihan toimiva. Valinnan tekemiseen ei tuhraudu liikaa aikaa, mutta esimerkiksi katkarapusalaatti tai pekonisalsa tuo purilaiseen mukavasti lisäväriä. Juomavalikoimakin näytti varsin mukavalta, mutta jokainen käyköön itse toteamassa nämä vaihtoehdot paikan päällä.

Yksinkertaista laadukkaista raaka-aineista – toimii

Henkilökunta tervehti heti iloisesti ja kävimme tekemässä tilaukset. Listalta päätyi mukaan Classic Burgerin ympärille rakentuvat Cheese, Tzatziki, Surf&Turf ja Puttanesca. Pienenä lisänä pihvien kypsyysasteen sai myös valita itse. Koko raati valitsi medium plussan.

Sisusta on mennyt kokonaan uusiksi ja sisällä vallitsee miellyttävä ilmapiiri. Uudessa sisustuksessa on mukavia yksityiskohtia. Kuulemamme mukaan paikkaa rempattiin yömyöhään ja verrattuna entiseen on uudistettu Capo huomattavasti viihtyisämpi.

Hampurilainen on tehty briossisämpylän väliin ja vakiotäytteitä ovat pihvi, salaatti, tomaatti, cheddarjuusto, majoneesi, ketsuppi ja suolakurkku. Lisukkeena aterioihin kuului coleslaw ja kuorelliset ranskalaiset tai vihersalaatti. Ateriat on pidetty yksinkertaisina ja burgerin välissä ei siis ole mitään turhuuksia, mutta käytetyt aineet toimivat hyvin yhteen.

Tzatziki-burger

Pihvien kypsyysaste oli juuri tilatun mukainen, mutta pihveissä olisi saanut olla reilummin suolaa. Kolme neljästä raatilaisestamme harmitteli pihvien mauttomuutta ja tästä jätimmekin lopuksi palautetta. Reilummalla suolauksella pihvit olisivat olleet taivaallisia. Hampurilaiset oli hyvin suunniteltu ja maut sopivat erinomaisesti yhteen. Ranskalaisiin oli jätetty jäljelle kuorta ja perunan luonnollista muotoa. Millinsuoriksi tasatut potut eivät olisikaan toimineet tällaisen aterian yhteydessä ollenkaan niin hyvin.

Kokonaisuudessaan Capon burgereista jäi hyvin rehellinen vaikutelma. Jyrki Sukula on tehnyt ravintolan kanssa erittäin hyvää työtä. Yksinkertaiselta vaikuttava purilainen onnistui yllättämään ja muutama erikoisempi täytevaihtoehto takaa uusia elämyksiä vielä jatkossakin. Kaikki raadistamme aikovat poiketa Capossa toistekin!

Ravintola Capo
Vapaudenkatu 15
Facebook: www.facebook.com/capolahti
Kotisivut: www.capo.fi

Vastaa