Tämä on kesäruokaa parhaimmillaan!

Ohje 4 hengelle
800 g kuhafilettä
800 g varhaisperunoita
250 g smetanaa
2 sitruunaa
2 kevätsipulia varsineen
tuoretta tilliä, suolaa

Keitä harjattuja varhaisperunoita suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen noin 15 minuuttia.

Mausta kuhafileet sormisuolalla. Silppua kevätsipulit. Kuumenna pannulla nokare voita. Paista fileet nopeasti molemmin puolin niin, että pinta saa väriä. Nosta fileet varovasti lautaselle odottamaan kastikkeen valmistamista. Kuullota kevätsipuleita hetki pannulla ja lisää smetana. Kun kastike kiehuu mausta se suolalla ja yhden sitruunan puristetulla mehulla. Aseta kuhafileet  kastikkeen päälle ja anna kypsyä vielä koosta riippuen minuutti tai pari.

Tarjoa tuoreen tillin ja sitruunalohkojen kera.

Vastaa