Sipulipihvi oli helppo ja toimiva kokonaisuus.

Mukkulan ostoskeskuksesta saa nykyisin kebabin lisäksi muutakin ruokaa. Vuonna 2011 perustettu ravintola Amarante osoittautui varsin päteväksi ruokapaikaksi, josta saa monipuolista ruokaa edulliseen hintaan.

Amarante oli meille kaikille uusi tuttavuus. Mukkulan ostarille ajaa keskustasta alle 10 minuuttia ja auton voi parkkeerata ilmaiseksi suoraan ravintolan eteen. Myös bussit kulkevat paikalle pikaisesti, jos haluat keskustasta päin tulla ravintolaa kokeilemaan. Amarante on auki viikon jokaisena päivänä, joten paikkaan on helppo käydä tutustumassa.

Amarante sijaitsee Mukkulan ostarilla S-Marketin vieressä.

Olimme liikkeellä sunnuntaina kellon kolmen aikaan ja syömään oli lisäksemme saapunut lähes kolmenkymmenen hengen seurue, joka oli onneksi ehtinyt saamaan jo omat annoksena. Normaalia ruuhkaisuutta on tämän perusteella vaikea arvioida, mutta suuret ryhmät varmasti kertovat jotain paikan suosiosta.

Ruoka

Listalta löytyy ruokaa moneen makuun. On punaista ja valkoista lihaa, kalaa ja broileria tai vaikkapa kasvispastaa. Arkisin voi hyödyntää myös kahdeksan euron hintaisen lounasbuffetin, joka tarjoillaan kello 10 ja 15 välillä. Kaikkiin lista-annoksiin sisältyy pääruoan lisäksi salaattipöytä leipineen, kahvi sekä kostukkeena vesi tai mehu. Mikäli juomavaihtoehdot eivät miellytä, voi listalta tilata vaikka litran maitoa.

Amarentassa on vaihtuvia päivän tarjouksia, joita päätimme hyödyntää. Mikko nappasi naudan ulkofileestä tehdyn sipulipihvin 15 eurolla ja Peetu valitsi itselleen aurajuustoisen porsaan pihvin 12 euron hintaan. Molempiin annoksiin kuului grillivihanneksia ja vapaavalintaiset perunat.

Sipulipihvi oli helppo ja toimiva kokonaisuus.
Sipulipihvi oli helppo ja toimiva kokonaisuus.

Sipulipihvin kanssa päädyimme hieman tylsästi ranskalaisiin, jotka kuitenkin ajoivat asiansa. Nautaa tilatessa on aina mukava kuulla nuijimisen äänet keittiöstä ja iskut olivatkin mureudesta päätellen menneet perille. Lihan päällä oli myös nappi maustevoita sekä asiaankuuluvasti paistettua sipulia. Grillivihannesten kanssa annos toimi hyvin ja perunat jäivät lisukkeena kakkossijalle. Kokonaisuutena sipulipihvi oli helposti lähestyttävä ja perusvarma annos, joka suuria yllätyksiä tarjoamatta voittaa helposti huoltoasemalaadun.

Aurajuustopossu ei yltänyt samalle tasolle.

Aurajuustokastikkeessa uinut porsaan ulkofileepihvi jäi kaipaamaan suolaa. Pihvi oli hiukan mauton, tosin tästä huolimatta se oli hyvin paistettu. Myös aurajuustokastike jätti toivomisen varaan, soosissa oli ilmeisesti säästetty aurajuustoa, kun sen makua ei meinannut edes maistaa. Grillivihannekset maistuivat hyvin ja olivat annokseen oiva lisä. Maun puolesta annos kokonaisuutena pettymys ja verrattuna esimerkiksi aiemmin arvostelemaamme Momento – ravintolaan Karismassa, aurajuustoinen kastike oli suorastaan huono.

Kaikissa tilaamissamme annoksissa oli lisäksi hunajamelonin viipale, jonka ainakin päättelimme kuuluvan aterian loppuun. Makea, mutta samalla riittävän raikas hedelmä toimi yllättävän hyvänä tasapainottajana tuhdin ruoka-annoksen jälkeen.

Jälkiruokaa emme tilanneet, mutta tämä johtui siitä, että mahamme olivat täydet. Joimme kahvit jo aterioita odotellessa, alkusalaatin kanssa. Otimme vielä toiset kupposet ruokailun jälkeen, kahvi kuului annoksen hintaan. Palatakseni alkusalaattiin, se oli ihan hyvää, erityismaininta Pita-leivästä, joka alkusalaatin kanssa oli maittava.

Loppusanat

Sisältä Amarante on siistin oloinen.
Sisältä Amarante on siistin oloinen.

Kokonaisuutena Amarante jäi plussan puolelle. Ystävällinen henkilökunta, nopea palvelu ja kohtalaisen onnistunut ruoka yhdistettynä edulliseen hintaan olivat onnistunut kokonaisuus. Ravintolasta huokuu tosin budjettimaisuus, esimerkiksi salaatinkastikkeet olivat häpeilemättä Xtran tuotteita ja myös muuten tuntui, että hintoja viilatessa on jouduttu tinkimään paikoitellen laadussa.

Amarante on paikka, johon voi viedä vaikkapa äitimuorin sunnuntaina syömään. Tavallista ruokaa kohtuullisen edullisesti, ei hifisteliöille. Sopii varmaan joka suulle hyvin eikä vaarin verisuonet tukkeudu suolasta. Jos itse haluat enemmän makua, niin siitä ehkä kannattaa mainita kokille.

Vastaa