Tiski on teemaan sopivasti varsin värikäs

American Diner Pikakievari on vielä tuore tuttavuus lahtelaisessa ruokamaailmassa. Paikka sijaitsee hieman syrjässä vanhan Heinolantien varrella, mutta auton kanssa perille pääsee nopeasti. Helmikuussa avattu ravintola on jo ehtinyt keräämään vankan kannattajakunnan ja pöytää voi ruuhka-aikana joutua jonottamaan hetken verran. Syynä on amerikkalaistyylinen teema, joka on vihdoin rantautunut myös Lahteen. Tässä paikassa on fiilistä.

Palvelu ja viihtyisyys

Rakennus on vanhan huoltoaseman tiloissa ja siitä muistuttamassa pihalla on vielä bensatankkeja suojannut katos. Parkkipaikkoja riittää onneksi mukavan paljon ravintolan pieneen kokoon nähden, joten auton saa varmasti pysäköityä viereen. Katolla seisova valaistu Coca Cola –kyltti antaa jo ensimakua jenkkityylistä, jos nimessä oleva American Diner ei sitä jo paljastanut.

Sisätilat ovat pienet, ja varsinkin kiireisimpinä aikoina kannattaa varata ylimääräistä aikaa mahdollista odottelua varten. Saamamme tiedon mukaan tulevan vuoden helmikuussa luvassa on kuitenkin laajennus, jonka pitäisi tuplata nykyiset asiakaspaikat. Laajennuksen konseptin kerrottiin olevan Suomen tasolla harvinainen, mutta sen enempää ei paljastettu. Jo nyt jenkkihenkinen sisustus lisää tunnelmaa ja hetken voisi kuvitella olevansa oikeasti Route 66 varrella.

Tällä kertaa pääsimme suoraan istumaan ja annoksetkin tulivat nopeasti. Tilojen ahtaus kävi kuitenkin nopeasti ilmi, kun tuntematon pariskunta joutui istumaan kanssamme samaan pöytään, koska istumapaikkoja ei yksinkertaisesti ollut enempää vapaana. Liikkeellä olimme sunnuntaina noin neljän aikaan. Oman kokemukseni mukaan lauantai-illat voivat olla vielä ruuhkaisempia, mutta tähän onneksi tulee laajennuksen myötä helpotusta.

Ruoka

Ruokalistan kulmakivenä toimivat erilaiset hampurilaiset, joita voi ostaa pelkiltään tai kokonaisena ateriana. Ateriavaihtoehtoon kuuluu lisänä ranskalaiset, coleslaw (kaalisalaatti), juoma ja vapaavalintainen dippi. Pelkät purilaisetkin ovat jo mukavan ruokaisia, yleisin pihvi on kooltaan 200 grammaa. Lisäksi tarjolla on muun muassa kanansiipiä ja muita fingerfoodeja.

Pekoniateria
Pekoniateria

Mikon lautaselle päätyi vastustamattoman kuuloinen Bacon Burger ison aterian muodossa. Välistä löytyi edellä mainittu 200g pihvin lisäksi pekonia, cheddaria, salaattia, tomaattia, punasipulia, suolakurkkua, sipulirenkaita, BBQ-kastiketta, majoneesia ja sinappia. Kylkeen vielä valkosipulidippi ja makumatka voi alkaa.

Maku on yksiselitteisesti hyvä. Välissä olevat täytteet tekevät kokonaisuudesta hyvinkin erilaisen, mutta näinkään valveutumaton ruokailija ei vierasta makuyhdistelmää.  Sämpyläkään ei onneksi ole mitään sielutonta pullamössöä, eli ei muuta kun pureskelemaan. Viimeisten ranskalaisten kohdalla huomasin nälän hävinneen aika tehokkaasti, joten 13,50 ei ole paha hinta tästä kokemuksesta.

Aurajuustoateria
Aurajuustoateria

Peetu tilasi lisäksi Bluecheese Burgerin isona ateriana. Burgerin syöminen oli varsin hankalaa. No, onneksi on paljon paperia. Erityiskiitoksen ateriassa sai herkulliset ranskanperunat, jotka ovatkin parasta annoksessa. Odotukset Burgerin suhteen olivat korkealla, se näyttää niin herkulliselta. Valitettavasti maku jäi keskinkertaiseksi, hampurilainen ei yllätä. Aurajuusto maistuu vähän liiankin vahvasti ja peittää alleen kaiken muun. Kyllä tällä nälkä kuitenkin lähtee.

Loppusanat

Pikakievari tarjoaa jotain erilaista mitä ei ole Lahdessa totuttu näkemään, nimittäin jenkkihenkistä tunnelmaa, elämyksen.  Paikasta puuttui ainoastaan pieni bensan ja öljyn tuoksu, joka olisi viimeistellyt kokonaisuuden.  Vanha huoltoasema sopii tähän tyyliin erinomaisesti, mutta ahtaat tilat syövät tunnelmaa. Hampurilaisia saa muualtakin, joten pelkästään niiden takia ei pikakievaria voi suositella. Vanha Heinolantie on myös kaukana kaikesta, joten sijaintikaan ei kerää kehuja. Itse huoltoasema on loistava. Tänne olisi tyylikästä saapua kesällä vanhalla avoautolla tai harrikalla.

1 KOMMENTTI

  1. Pikakievari on kyllä avattu jo joskus vuosi sitten, sillä ite kävin siellä syömässä viime toukokuussa. Hyvä, että toiminta on vuodessa kehittynyt, sillä me aikanaan saatiin todella surkeaa palvelua. Ruokia sai ootella yli tunnin vaikka oltiin lähemmäs ainoat asiakkaat, eikä mitään pahoittelua vaikka selkeästi ilmaistiin tyytymättömyytemme. Kaiken kukkuraksi kun annoin asiasta palautetta firman facebooksivuille, niin heidän reaktionsa oli poistaa negatiivinen kommentti.

Vastaa