Ensimmäisen vuoden kokkiopiskelija Arttu Ahonen voitti Salpauskokki-kilpailun, joka järjestettiin keskiviikkona 18.2. Salpauksen Kulinaaritalossa. Voittaja-annos sisälsi täytettyä rypsiporsaan sisäfileetä, jaloviinakastiketta, peruna-palsternakkapyreetä sekä hunajaisia juureksia.

– Tasaisen kilpailun ratkaisi Artun hyvin tehty suunnitelma sekä kaunis ja tasapainoinen annos, perusteli tuomaristo, joka koostui Päijät-Hämeen Keittiömestarit Ry:n jäsenistä.

Salpauksen kokkiopiskelijoiden välisessä kilpailussa oli tehtävänä valmistaa alkuruoka ja pääruoka etukäteen laaditun suunnitelman mukaisesti. Aikaa valmistukseen ja esillepanoon oli kolme tuntia.

Arttu Ahosen seuraava haaste on kokkien ja tarjoilijoiden SM-kilpailu, joka järjestetään Lahdessa, Salpauksen Kulinaaritalossa 25.–26.3.2015. Kilpailuun osallistuu Salpauksesta myös kolmannen vuoden kokkiopiskelija Joonas Joukainen.

Vastaa