Kärsimystie-katunäytelmä on loistava perinne. Pääsiäisen aikaan järjestettävä esitys kuljettaa katsojat kaupungintalolta Ristinkirkon eteen ja kuvaa samalla Jeesuksen viimeisiä hetkiä.

Kävin lauantai-iltana katsomassa puolitoistatuntisen näytöksen ja suosittelen tulevina vuosina kaikille samaa.

Ensinnäkin, kyseessä on todella suuri ja hyvin toteutettu show. Näyttelijöitä, vapaaehtoisia ja erilaisia avustajia on kaduilla huima määrä. Pimeä ilta luo vielä oivalliset puitteet tunnelmalliseen kerrontaan.

Toinen häkellyttävän hieno tekijä on mukana seuraava ihmismassa, tavalliset lahtelaiset. Yleisö muodostuu niin vanhuksista kuin nuorukaisistakin. Mukana on perheitä, kaveriporukoita, pariskuntia sekä yksittäisiä katselijoita. Suomen kieltä taitamattomille oli järjestetty jopa jatkuva tulkkaus seuraamisen helpottamiseksi.

On aika poikkeuksellista, että näin suuri ja monimuotoinen ihmisjoukko saadaan hieman loskaisena lauantai-iltana kaupungille ilman alkoholia.

Ehkä tämänkaltaista kaupunkikulttuuria voitaisiin rakentaa enemmänkin? Kotikyläämme parjataan aivan liian usein ihmisten laiskuudesta ja tapahtumien puutteesta. Potentiaalia on vaikka mihin, kunhan oikeat keinot ja toteutustavat löydetään.

Kärsimystie on ainakin hieno osoitus siitä, miten lahtelaiset osaavat järjestää tapahtumia ja jaksavat myös innostua niistä.

Toivon todellakin, että tätä perinnettä jatketaan vielä pitkään.

Sitä paitsi alla olevalta videoltakin kuultava Jeesuksen opetus on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan.

”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.”

#Kärsimystie-näytelmä ja samalla todella tärkeä arjen opetus. #lahti #pääsiäinen #kaupungintalo #rakkaus

A video posted by Verkkolehti Esipuhe – Lahti (@esipuhe) on

Vastaa