Paavolan Citymarketissa testataan ensimmäisenä Suomessa uutta tavaroiden kimppakyytipalvelua. 

Lahteen rantautuva PiggyBaggy on joukkoistamisella toimiva kuljetuspalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Tarkoituksena on säästää aikaa, rahaa ja ympäristön resursseja.

Palvelu aukeaa 22.4. yhdessä Paavolan Citymarketin verkkokaupan kanssa. Kokeilu on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta, jossa on mukana myös Lahden kaupunki.

Tavaroiden kimppakyyti toimii seuraavasti:

  1. Asiakas tekee ostokset Paavolan Citymarketin verkkokaupassa ja valitsee toimitustavaksi joukkoistetun kotiinkuljetuksen.
  2. Kauppa toimittaa tuotteet noutopaikalle sovittuun aikaan.
  3. PiggyBaggy välittää kuljetuspyynnön alueella oleville kuljettajille ja yksi heistä hoitaa ostokset asiakkaalle matkansa varrella.
  4. Kuljettaja saa Paavolan tapauksessa aina 5 euron korvauksen. Kuljettajien alaikäraja on 14 vuotta.

Vastaavaa palvelua hyödynnetään jo muualla Suomessa muun muassa kirjastokirjojen  ja kierrätystavaroiden kuljetuksiin.

Kuljetukset ovat Lahden alueella ilmaisia toukokuun puoliväliin asti

– Ostosten kotiinkuljetukset tavarakimppakyydillä Paavolasta ovat ilmaisia Lahden alueella toukokuun puoleen väliin asti. Normaalihinta on 5 euroa, kertoo PiggyBaggyn toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

Kuljettajat saavat oman palkkionsa normaalisti alusta alkaen. Verottajan nykyisen linjauksen mukaan palkkiot ovat ennakonpidätyksestä vapaata korvausta jos ne ovat satunnaisia eli korkeintaan kolme samalle asiakkaalle vuodessa. Verottaja odottaa, että kuljettajat ilmoittavat saadut korvaukset vuosittain vuosi-ilmoituksella. Lisätietoja voi lukea täältä.

– Lahdenkin alueella on paljon työttömiä nuoria. Kuljettajat saavat halutessaan työtodistuksen, joka voi antaa jalansijaa työpaikan haussa, toteaa PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi.

Paavolan Citymarketin verkkokauppa aukeaa 22.4. ja on avoinna kaikille asiakkaille. Palvelusta asiakkaina kiinnostuneita pyydetään käymään 9.4. alkaen Paavolan asiakaspalvelussa rekisteröitymässä kokeiluun henkilöllisyystodistuksen kanssa.

Tavarakimppakyydin kuljettajaksi voi rekisteröityä suoraan osoitteessa www.piggybaggy.com/paavola.

Paavolan Citymarketin verkkokauppa aukeaa osoitteeseen www.k-ruokakauppa.fi/k-citymarket-paavola

Vastaa