Esipuheen toimittajana uhrauduin mässäilyn alttarille Ravintolapäivän merkeissä. Seuranani oli kaksi kriittistäkin kriittisempää ruokailijaa iältään 4 ja 5 vuotta. Parasta päivässä oli, että jokaiselle löytyi herkkuja. Valitettavasti annokset olivat niin suuria, että emme voineet käydä testaamassa aivan niin monia herkkuja kuin olisimme halunneet.

Aloitimme maistelun Pikku-Veskulta, jonne oli ryhmittynyt useita kojuja. Osaan emme jaksaneet jonottaa ja esimerkiksi Lahti Roller Derbyn pitämään lettukahvilaan sai jonottaa reilun puoli tuntia. Kapua-hankkeen etiopialaisia makujakin sai jonottaa vartin. Onneksi ilma oli lämmin ja viereisistä kojuista saattoi hakea jonotusruokaa.

Pikku-Veskulta siirryimme keskustan suuntaan ja käväisimme MultiCultissa, jossa tarjoiltiin kansainvälisiä herkkuja. Ryppyperunat maistuivat kaikille. Käväisimme vielä Ilman seinii ja kattoo -ravintolassa sekä Alexin thai-keittiön herkkuja maistamassa, mutta sitten loppui turnauskestävyys ja raakaruoka sekä bbq-possu jäivät odottamaan syksyä ja seuraavaa ravintolapäivää.

Ohessa päivän tunnelmia sekalaisessa järjestyksessä. Osa ravintoloista on auki vielä, tarkempi aikataulu löytyy Ravintolapäivän verkkosivuilta. Sivustolla on ollut ruuhkaa, joten ravintoloiden hakeminen saattaa takkuilla.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Vastaa