Tulevana lauantaina RautsikkaShops-viirit koristavat jälleen katukuvaa.
Tulevana lauantaina RautsikkaShops-viirit koristavat jälleen katukuvaa.

Lahden Rautatienkadun yrittäjät tempaisevat toistamiseen Rautsikka Shops -päivän sekä Ravintolapäivän teemoilla.

Rautsikka Shops -päivää vietettiin ensimmäisen kerran maaliskuun puolessavälissä. Silloin puolessatoista viikossa kauppiaiden verkosto keksi ja toteutti perjantaille 14. päivä osuneen tempauksensa. Osallistuneiden kauppiaiden kokemuksesta hyvän tempauksen. Asiakkaita oli riittänyt monella vielä kello kahdeksaan, arkipäivänä.

Tulevana lauantaina (17.5.2014) toivotaan, että yhä useampi kauppa Rautatienkadulla on mukana ja kauppiaat pitävät liikettään auki yhtenäisen ajatuksen mukaan kello 10–17. Jokainen kauppias toimii tavallaan aukiolon suhteen, mutta useat ovat pidennetysti auki. Liikkeenharjoittajilla on erilaisia teemapäivän erikoistarjouksia ja muuta mukavaa.

Lauantaina vietetään nimittäin myös ravintolapäivää, jolloin kuka vain voi perustaa juuri sellaisen ruokaravintolan, kahvilan, mehu- tai jäätelöbaarin kuin ikinä on haaveillut perustavansa. Näin ollen Rautatienkadun kauppiaillakin on monella jotain tavallisesta Rautsikka Shops-päivästä poikkeavaa extrahyvää ja hauskaa tarjolla.

Esimerkiksi Saint Louis Storen takapihalla on kirpputori, jonne pääsee myös Hämeenkadulta Oskarin pihan vierestä. Myynnissä luvataan olevan kaikkea kivaa, myös miehille. Toisella puolella katua Puoti-liikkeessä on vierailemassa myös raakaravintoon erikoistunut kahvila Villikko sekä Pitsi & Palmikko pitää popUp-kauppaa, neuloen samalla neulegraffitteja. Ylempänä mäessä bmDaySpan uuden NonStop-hoitolapisteen edessä sisäpihalla tarjoillaan aidolla italialaisreseptillä lasagnea ja tiramisua.

Tarkoitus on osoittaa, että jokainen kauppias ja asiakas, ihminen, voi tehdä yhteisen kaupunkikulttuurin eteen paljonkin – pienillä teoilla ja läsnäololla. Samalla toivottavasti syntyy pysyvä perinne.

Lauantaina vietetään myös Lahdessa Kevätpyöräilypäivää, joten pyörällä pääsee osallistumaan vaikka mihin ja tapahtumia voi yhdistää omaan päiväänsä. Kaikki toivovat lauantaille hyvää säätä.

Liikkeillä on nyt yksi yhteinen Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/rautsikkashops

Kuvat: Hanna Kopra

Vastaa