Lahtelainen LiMu Radio lähtee tavoittelevaan maailmanennätystä pisimmän yhtäjaksoisen radiolähetyksen muodossa. Opiskelijoiden vetämä show alkaa 6.5. kello 18 ja tavoitteena on jatkaa lähetystä täydet kolme vuorokautta eli 72 tuntia.

LiMu Radion lisäksi maailmanennätystä lähtee tavoittelemaan useampi kilpailija ympäri maailmaa. Ajatus kansainväliselle haasteelle syntyi, kun Madridin yliopistolla tehtiin viime vuonna 60 tunnin mittainen maailmanennätyslähetys. Suomen ennätys on puolestaan 55 tuntia ja se on tällä hetkellä YleX:n hallussa.

Kivijärvi valmistautuu lähetykseen.
Kivijärvi valmistautuu lähetykseen.

– Suomen ennätys rikotaan ainakin, lupailee maratoonilähetykseen osallistuva Lauri Kivijärvi. Katsotaan sitten sen jälkeen mikä on fiilis ja jatketaanko vielä pidemmälle.

Nelihenkistä juontajaryhmää odottaa tarkkaan säännöstelty ja uuvuttava ennätysyritys. Kahden pääjuontajan on oltava äänessä minuutin välein, ja kolmen muunkin täytyy avata suunsa vähintään kolmen minuutin välein. Taukoja kerääntyy viisi minuuttia jokaista lähetystuntia kohden, mutta pitkistä yöunista tai virkistävästä suihkusta on turha haaveilla.

– Tuolla on vessa, josta löytyy käsisuihku. Lattiakaivoa siellä tosin ei ole, kertoo projektin vetäjä Ari Hautaniemi.

Koko ryhmä on lähtenyt mukaan hyvällä asenteella ja Hautaniemen mukaan lähetykseen osallistuvat opiskelijat eivät ole juurikaan stressanneet etukäteen. Viimeiset muutokset aikatauluihin tulivat alle viikon varoitusajalla, kun kisaan lähti mukaan myös meksikolainen kilpailija. Samalla lähetyksen alku vaihtui aamusta illan puolelle.

– Eilen kun studiota pistettiin pystyyn, niin ilmeet alkoivat mennä jo vähän vakavaksi, naurahtaa projektin taustavoimiin niin ikään kuuluva Henri Koukka.

Suurimmat haasteet tulevat aikanaan väsymyksen myötä. Kolmen vuorokauden aikana puheenaiheet voivat käydä vähiin, kun hereillä pysyminen tuottaa jo tarpeeksi ongelmia. Viiden juontajan lisäksi lähetykseen saapuu onneksi ulkopuolisia vieraita helpottamaan keskustelua. Luvassa on ainakin muusikoita, sekä Henrik Moisander ja Rafael FC Lahden riveistä.

Suurimman osan ajasta nelikko joutuu kuitenkin käyttämään mielikuvitustaan.

Koukka ja Hautaniemi kuuluvat projektin taustavoimiin.
Koukka ja Hautaniemi kuuluvat projektin taustavoimiin.

– Ollaan mietitty pientä hereilläpysymisleikkiä, Kivijärvi paljastaa. Jos vaikka haukottelee, niin tulee rangaistus ja joutuu laulamaan Katri Helenan biisin tai jotain vastaavaa.

Hyvät ideat ovat varmasti tarpeen. Ensimmäiset päivät ovat paremmin ohjelmoituja, mutta loppuajan suunnitelmat ovat vielä auki. Juontajat ovat kuitenkin taustatiimin tukemina keränneet listan kiinnostavista aiheista, joita voidaan hyödyntää sopiva hetken tullen.

– Keskiviikon ja torstain välisenä yönä on pilapuheluradio, Kivijärvi kertoo.

Lähetystä voi seurata osoitteessa www.limuradio.fi ja poppoota pääsee kannustamaan paikan päällä Kulmakatu 5:ssä. Jos yritys onnistuu, on juontajille luvassa mainetta ja kunniaa virallisen ennätyksen haltijoina.

– Tärkeintä on näyttää, että tämmöisiä hulluja ideoitakin voidaan lähteä toteuttamaan ilman sen suurempaa organisaatiota, Hautaniemi kiteyttää.

Seuraa suoraa lähetystä www.limuradio.fi

Vastaa