LiMu Radio eli Lahden ammattikorkeakoulun kampusradio on saanut Lahden kaupungin Vuoden 2014 korkeakouluteko -tunnustuspalkinnon. Tunnustus myönnettiin tänä vuonna opiskelijalähtöiselle toiminnalle, joka on yhteiskunnallisesti vaikuttava avaus alueellisessa korkeakoulutoiminnassa.

Valintaryhmä arvosti erityisesti kampusradion luovaa ja yhteisöllistä toimintaa, joka perustuu opiskelijoiden aktiiviseen sisällöntuotantoon ja totesi monipuolisen viestintäosaamisen olevan tämän päivän kansalaistaitoja.

LiMu Radio on vahvistanut Lahden opiskelijakaupunki-identiteettiä ja lihamukista johdettu nimi kuvaa oivallisesti lahtelaisuutta. Kampusradio on saavuttanut toiminnallaan näkyvyyttä myös kansainvälisesti. Vuonna 2013 LiMu teki Suomen pisimmän yhtäjaksoisen radiolähetyksen ja kuluvana syksynä osallistui maailmanlaajuiseen World College Radio Dayhin.

Lahden kaupunki myöntää vuosittain 4000 euron suuruisen tunnustuksen yhdelle tai useammalle organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle tuloksellisesta ja pitkäjänteisestä työstä tai uudesta, lupaavasta avauksesta korkeakoulutuksen alalla.

Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995, jolloin tunnustus annettiin Lahden ammattikorkeakoululle. Viime vuonna palkinnon sai Fellmanin pelto -performanssin suunnitellut taiteilija Kaisa Salmi.

Vastaa