Yhteisöyritys Törmäämö avaa Lahen Joulu -kamppanjan myötä Joulubasaarin Hämeenkatu 13 vanhaan kauppahalliin. Taidelauantaissa kokeiltu yhteisöllinen käsityötaitajien putiikki muokataan nyt kaupunkilaisten pop up -joulumyymäläksi ja erilaisten tapahtumien ja kokeilujen paikaksi yhden kuukauden ajaksi.

Joulubasaari avaa ovensa maanantaina 1.12. kello 12.00. Tavoitteena on kokeilla muun muassa kahvilakonseptia, jonne pyydetään vaihtuvasti myytävää eri toimittajilta. Asiakkaat saavat tuoda mukanaan myös omia eväitä ja ostaa kotiin esimerkiksi Salpauksen nuoryrittäjien tekemiä leivonnaisia.

Tila sisustetaan yhteistyössä Patinan, Inspiksen, huonekalulahjoittajien, Basaarin myyjien ja Lahden messujen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki tilassa olevat huonekalutkin ovat myytävänä.

Ohjelmaa etsitään työpajoista muotinäytöksiin ja tekijöitä otetaan talkoohengessä mielellään mukaan. Basaari on auki vuoden loppuun saakka. Alustava aukioloaika on klo 12-18, mutta aukioloa pidennetään mahdollisuuksien ja tapahtumien mukaan.

Lanun aukion pop up -kontti

Lanun aukiolla on viime aikoina seissyt ihmetystäkin herättänyt merikontti, joka antaa mahdollisuuden kokeille edullisesti oman putiikin pyörittämistä. Yksi Lahen Joulu -kampanjan tärkeimmistä ideoista onkin paikallisen pienyrittäjyyden tukeminen.

Kontti on ollut kokeiluna niin onnistunut, että sen vuokraamista muille on päätetty jatkaa 13.12. saakka, jolloin myös Keskustaeheytyksen Joulutori avautuu. Joulutorin yhteydessä Kontti toimii yhtenä tapahtumapisteenä sekä Joulubasaarin näyteikkunana ja putiikkina.

Tapahtuman taustalta löytyvät Riikka Mäkelä ja Anni Sirvo toivottavat muutkin innokkaat tekijät mukaan hyvän mielen jouluun.

-Oli kyseessä sitten palvelu, kulttuuri tai lahtelaiset tuotteet, haluamme kannustaa paikalliseen kuluttamiseen ja panostaa hyödylliseen ostoskäyttäytymiseen. Tavoitteenamme on yhdessä luoda aktiivisempi ja vireämpi kaupunkiyhteisö, Riikka kertoo.

Yhteisöyritys osuuskunta Törmäämö toimii verkostoineen Lahen Joulun taustaorganisaationa mahdollistamassa erilaisten tapahtumien ja pop up -konseptien kokeilua.

– Tätä varten Törmäämö on perustettu. Tavallisten kansalaisten ideoita voidaan vaivattomasti kokeilla kokeneen verkoston tukemana, eli törmäytetään osaamista, ideoita ja erilaisia ihmisiä. Nyt päästään kokeilemaan ideoita käytännössä, Riikka intoilee.

Aukioloajat:
1.12.-30.12.2014
ma-su 12-18

[event_rocket_countdown id=”14471″ show_seconds=”true”]

Vastaa