Lihaton lokakuu

Nyt se on vihdoin ohi, nimittäin lihaton lokakuu. Kymmenet tuhannet suomalaiset liittyivät Docventuresin Facebook-ryhmään, joka kehotti pitämään lihattoman kuukauden. Minä en pitänyt.

Suomalainen napostelee keskimäärin 78 kiloa lihaa vuodessa, se tekee 6,5 kiloa kuukaudessa. Jos ajatellaan, että tämä 6,5 kiloa jää nyt 30 000 Suomalaiselta syömättä, tekee se yhteensä 195 000 kiloa lihaa. Tämä liha voisi olla 487 500 jauhelihapaketissa. Mitä tälle myymättömälle lihalle nyt käy? Minäpä kerron, se menee roskiin. Kuinka monta possua ja nautaa kuoli turhaan? Aika monta.

Olisiko ollut fiksumpaa korvata ne 4 viikoittaista jauhelihapakettia kahdella luomujauhelihapaketilla? Näin vähentäisi lihansyöntiä ja parantaisi omaa terveyttä. Jos tarpeeksi moni alkaisi ostaa eettisesti tuotettua lihaa, kasvaisi sen kysyntä. Nyt myös pienet luomutilat kärsivät.

Lihattoman lokakuun vaikutukset näkynevät niin isoissa, kuin pienissäkin tuotantotiloissa. Jotkut saattavat joutua jopa vähentämään työntekijöitä. Se vasta tekee nannaa taantumassa pyristelevälle Suomelle. Paljonkohan valtio menetti verotuloja? Onko sinun lapsesi koulussa koulunkäyntiavustaja?

No, onneksi kaupassa on kasviksia. Suurin osa näistä taitaa tähän aikaan vuodesta olla uitettu ulkomailta. Niin, ja kohta on joulu! syödään yhdessä 6 miljoonaa kiloa sian persettä!

Vastaa