Nimi on enne.

Jälkikäteen ajatellen tuntuu aivan luonnolliselta, että Esipuheesta ei tullut paikallisen mediakentän seuraavaa suurta peluria. Ajoittain hyvin mahtipontisetkin suunnitelmat kaatuivat sekä pieniin virheisiin että kokemuksen puutteeseen.

Esipuheen parissa vietetyt vuodet eivät silti ole missään nimessä menneet hukkaan. Saavutimme jo ensimmäisten kuukausien aikana sellaisia asioita, joita etukäteen emme osanneet edes tavoitella. Ennen kaikkea nautimme matkasta ja toivottavasti toimme iloa myös lukijoillemme.

Varsinainen lopettamispäätös on ollut jo pitkään selvillä, mutta sen julkistaminen sai odottaa sopivaa ajankohtaa.

Maaliskuun viimeiseen päivään liittyy sopivasti symboliikkaa, koska tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun julkaisimme edellisen artikkelin Esipuheessa. Aika on siis vähintäänkin kypsä laittaa se kuuluisa lappu luukulle ja sammuttaa valot kuvitteellisesta toimistostamme.

Latteuksien latelua jatkaen voin tosin onnekseni kertoa, ettei päätökseen liity minkäänlaista dramatiikkaa. Me nyt vaan tehtiin parhaamme ja katsottiin mihin se riitti.

Oikeasti siis arkiset kiireet ja resurssipula veivät toimituskunnasta lopulta voiton.

Tähän pisteeseen johtanut matka jätti kasoittain hyviä muistoja, arvokasta kokemusta sekä ennen kaikkea hienoja kohtaamisia ihan tavallisten lahtelaisten kanssa. Näppäimistön tältä puolelta on helppo hymyillä kiitollisena.

Tiemme on siis tullut päätökseensä, ainakin nykyisessä muodossaan. Kaikki vuosien saatossa tekemämme sisältö pysyy toistaiseksi halukkaiden luettavissa, mutta uusien tarinoiden kertominen jää muiden tahojen harteille.

Kuten alkuun jo totesin, nimi on enne, ja esipuheen osuutta on turha pitkittää. Ehkä varsinainen tarina pääsee nyt alkamaan.

Kiitos kuluneista vuosista!

Vastaa